7 Mayıs 2008 Çarşamba

İki Kız / Meurtrieres / Dvdrip / Turkce Dublaj / 2006












IMDB

Oyuncular
Hande Kodja (Nina) , Céline Sallette (Lizzy)
Gianni Giardinelli (Yann Jobert) , Shafik Ahmad (Malik)
Anaïs de Courson (Hélène Jobert) , Karine Pinoteau (Joan)
Isabelle Caubère (Madame Jobert)

Filmin Konusu
Nina, babasinin ölümünden kendini sorumlu tutan ve bunun yarattigi depresif ruh hali içinde, kendini yanlizliga mahkum etmis bir kizdir. Lizzy ise dengesiz ruh halinin disa vurumu olarak birkaç kez intihara tesebbüs etmis bir karakterdir.
Bu iki yanliz ve bedenlerinin gençligine tezat, ruhlari çoktan yaslanmis ruhun, yatirildiklari klinikte tanismalari ile hayatlarinda bir degisim umudu beliriverir. Nina, Lizzy'nin varligiyla yanlizligini dolduracak bir dosta sahip olur. Lizzy ise Nina sayesinde hayata tutunmak ve yasamak için bir neden bulur. Bir gece bir çilginlik yaparak klinikten kaçmaya karar verirler. Lizzy'nin erkek arkadasi da onlara yardim edecektir. Ama hayat, bir kez daha keskin kilicini çekmis, yaralamak için onlari beklemektedir.
Patrick Grandperret yönetmenligindeki Iki Kiz, 1970'lerde gerçek olmus ve o dönemde hakkinda çok konusulmus bir hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarilmis. Filmin Cannes Film Festivali'nde de gösterildigini ve Jüri Baskani Ödülü'nün sahibi oldugunu da ekleyelim. O yüzden izleyelim demeyin hemen ben izlemedim ama izlediğim bazı ödüllü filmler sıkıntıdan patlattı beni

Hiç yorum yok:

online film izle hd film izle