4 Mayıs 2008 Pazar

Osmanli Cumhuriyeti Ne Zaman Vizyonda?

osmanli cumhuriyeti filmi

Gani Mujde’nin yazdigi ve yonettigi, Ata Demirer’in basrolunu oynadigi komedi ve drama filmi olan “Osmanli Cumhuriyeti” filminin cekimlerine Topkapi Sarayinda baslandi. Topkapi sarayinda film cekmek icin uzun sure ugrastiklarini belirten Gani Mujde:

“İzin konusunda biraz zorlandık. Kültür Bakanı’na teşekkür ediyoruz. Bu filmin ancak burada çekilebileceğine o da ikna oldu. O yüzden mutluyuz. Filmi en güzel şekilde yaparak ona da teşekkürlerimizi ileteceğiz.”

Filmin konusunu tekrar hatirlayacak olursak, Ataturk olmasaydi, isgal bugune kadar devam etseydi acaba neler yasanirdi? Butun bu olasiliklari komik bir dille anlatan filmin konusu Ataturk’u kendi tekellerinde goren, kendini onun gorusleri dogrultusunda gelistirmek yerine onun bir gun geri gelecegini veya gittigi yerden duruma mudahele edecegi umuduyla yasayan kesimce elestirildi. Tam aksine filmin konusuna bakinca, Ataturk’u elestirmek bir yana onun yoklugunda ne olurduk sorusuna guzel bir cevap olacak. Aslinda unutulmamasi gereken onemli nokta ise bu film bir komedi filmi ve mesaj kaygisi gutmeyen bir sanat eseri.

Gani Mujde filmi izleyeceklere ise soyle bir uyarida bulunuyor: “Evet, bir komedi filmi cekiyorum ama filme gelecek olanlar yanlarinda mutlaka bir mendil getirsinler, cunku filmin finali size mendilerinizi kullandiracak.”

Filmin sonunu tahmin etmek cok zor degil aslinda. Osmanli’nin sonunu gormek zaten basli basina bir huzun ve bunu Gani Mujde ustanin elinden Ata Demirer’in oyunundan gormek de bizlere o ani gercekmis gibi gosterecek ve huzubnlendirecek.

Osmanli Cumhuriyeti filminin gise basarisinin ne olacagini soran kisilere ise su cevabi veriyor

Gani Mujde:
Yapımcı batmasın yeter
Yapımcım Avşar Film’in batmayacağı kadar bir gişe bana yeter. Fazla bir şey istemiyorum. Bu arada ‘Osmanlı Cumhuriyeti’ çok fazla mutlu bir sonla bitmeyecek. Herkes mendilini hazırlasın. Bir komedi filmi çekiyorum ama sonunda ağlatacağım.”

Gani Mujde soyle devam etti: “Bugün yaşanan birçok konuya yer verdim ama bugünkü siyasi platforma gönderme yapmadım. Türban konusuna da değinmedim. Filmimde başı açıklar da var, türbanlı ve çarşaflı da…”

Peki Osmanli Cuhmuriyeti Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?
Osmanli Cumhuriyeti filminin ne zaman vizyona girecegini merak edenlere sunu soyleyebiliriz, film 2 ay icinde tanitimlara baslar ve en gec 3 ay icinde vizona girer.

Hiç yorum yok:

online film izle hd film izle